NB - Tomorrowland 2023

  • NB

  Sterke Belgen, eten met zicht op een mensenzee en een rattenvrije camping: tien om te zien op Tomorrowland

  Hoor wat boenkt daar, kind’ren? ’t Zijn de poorten van Tomorrowland die openzwaaien. Twee weekends maxifuif, maxipret met beats en blote basten als dominante factor. Wie en wat moet je daar zien? Lees hier meer.

 • Een paar maandlonen op overschot? Dit krijg je op de luxecamping van Tomorrowland: “Het is elke cent waard”

  Carapils en gooitenten? Op de luxecamping van Tomorrowland lachen ze daar eens mee. In de duurste hoek van Dreamville krijg je een hotelervaring in ruil voor een paar maandlonen. “Hier betalen ze 6.000 euro, maar verderop spreken we over een bedrag met vier nullen.” Lees hier meer.

  • NB

  IN BEELD. Weer of geen weer, daar zijn de blote basten: Tomorrowland 2023 schiet in actie met The Gathering

  Ook in sprookjesbossen kan het druilen, maar Tomorrowland laat het aan de (blote) reet roesten. Onder grijze wolken en een portie regen bijten 38.000 kampeerders de 17de editie af op The Gathering, ’s werelds grootste campingfuif. Met of zonder kleren. Lees hier meer.

  • NB

  Pas gearriveerd en al getekend voor het leven: Deense boezemvrienden starten Tomorrowland met tattoo

  Een tatoeage zetten op Tomorrowland? Ook dit jaar kan het. De Deense vrienden Oliver en Lucas lieten er geen gras over groeien en gingen recht naar de tattooshop. “Dit is een herinnering voor het leven.” Lees hier meer.

 • Wat kan je allemaal vinden op de DreamVille-camping op Tomorrowland?

  De 17e editie van Tomorrowland is met een knal van start gegaan. Elk weekend verzamelen 38.000 festivalgangers van zo’n 200 landen zich op de DreamVille-camping. Maar wat kan je daar eigenlijk allemaal vinden? En hoeveel betaal je dan? Onze reporters zochten het uit. 
 • Een grote adelaar en het Disney-kasteel op steroïden: dit is de mainstage van Tomorrowland 2023

  De 17de editie van Tomorrowland is officieel begonnen. Met als pronkstuk: de nieuwe mainstage. Een Disney-kasteel van anderhalf voetbalveld breed, met centraal een adelaar op steroïden. En opvallend veel Belgen mogen er dit jaar aan de bak. Lees hier meer. 

 • Eerste festivalweekend officieel geopend

  De festivalgangers moesten vrijdagmiddag nog wat geduld uitoefenen, de deuren die open zouden gaan om 12 uur gingen pas open tegen 12u08. Maar nu kan het festivalweekend echt van start gaan!
 • Tomorrowland begint aan zeventiende editie

  Het wereldberoemde festival Tomorrowland begint vrijdag aan de zeventiende editie. Ook volgend weekend staan er opnieuw drie dagen lang honderden dj's op vijftien podia in Boom. De mainstage is dit jaar een erg feeëriek kasteel dat, zoals gewoonlijk, breder is dan een voetbalveld. Blikvanger van het 43 meter hoge podium is een witte adelaar. Daarnaast is het kasteel uitgerust met het nodige aantal fonteinen en watervallen. Om heel het hoofdpodium op te bouwen, was er bijna twee maanden tijd nodig.

   
  Naast internationale toppers zoals Martin Garrix of Tiësto zijn er heel wat Belgische dj's te zien op het festival. Zo draaien ondere anderen Amelie Lens, Anouk Matton, Amber Broos, Netsky en Omdat het kan soundsystem ft. Average Rob. Net als vorig jaar is er in Boom een tijdelijke no-flyzone voor drones. Er komen ook beperkingen voor bemand luchtverkeer. De maatregelen zijn volgens de lokale politiezone Rupel nodig om te vermijden dat festivalgangers, medewerkers en vrijwilligers gekwetst raken door drones en om te verzekeren dat de hulpdiensten te allen tijde snel, veilig en ongehinderd kunnen interveniëren in geval van nood. Het eerste Tomorrowland-weekend duurt van 21 tot en met 23 juli, het tweede van 28 tot 30 juli.

  door Laurence Torck edited by Nieuwsblad.be 7/21/2023 10:12:55 AM
 • Stilte voor de storm

  Een vroege regenbui zorgt ervoor dat De Schorre traag volloopt. Ook de zon geeft de komende uren verstek. (Nog) geen blotebastenweer, dus.
 • Feest barst al los in de Moose Bar 

  Eén plek waar het feest wel al welig tiert: de Moose Bar. De après-skihut van Tomorrowland lokt een hondstrouw publiek en brult mee met hits van Bon Jovi tot Shania Twain. Vroeg begonnen, half gewonnen.
 • Dit zijn de verschillende podia op Tomorrowland

  door Laurence Torck edited by Nieuwsblad.be 7/21/2023 11:43:56 AM
 • Wie zoekt, die vindt

  Voor het tweede jaar op rij te vinden, verscholen in het bos achter het hoofdpodium: de Core Stage. Een majestueus hoofd van steen en lasers dat uit het kruin priemt. Om naar te staren en blijven staren.
 • Welcome to Arcadiana

 • Na 16 jaar kondigen Dimitri Vegas & Like Mike debuutplaat aan

  Tomorrowland 2023 begint met goed nieuws voor Dimitri Vegas & Like Mike. De broers en resident dj’s van het festival kondigen hun debuutalbum aan, zestien (!) jaar ver in hun carrière.  Aan hits en singles geen tekort in de catalogus van Dimitri Vegas & Like Mike. Maar een eigen album hadden ze nog niet. Tenminste, als je die bizarre collectie met remixes van kerstnummers uit 2020 niet meetelt. Nu, op de eerste dag van Tomorrowland, kondigen de broers hun debuutplaat aan: Rewind & repeat.
 • Eerste moshpit van Tomorrowland is een feit, dankzij 14-jarige Lucca van Damme

  Op zijn 14 zou Lucca van Damme zelfs niet op Tomorrowland mogen zijn. Maar de zoon van topchef Roger van Damme krijgt zijn kans op de nieuwe Rise Stage. En grijpt ze. De eerste moshpit van Tomorrowland 2023 is een feit, bij zijn remix van Zombie Nation.
 • Anouk Matton, mama achter de knoppen, over zwangere Amelie Lens: “Vandaag full force DJ, morgen weer 100 procent mama”

  Twee van onze beste vrouwelijke DJ’s veroveren straks de mainstage van Tomorrowland: eerst MATTN, later op de avond Amelie Lens. Die laatste kondigde een week geleden haar zwangerschap aan. DJ én mama zijn: Anouk Matton, mama van London (2), is een pro. “Er bestaan geen perfecte mama’s, wel gelukkige.”
 • Aerobics bij Average Rob

  In de verste uithoek van het terrein maakte Average Rob er met Omdat Het Kan Geluidenystem een aerobicssessie van. "To the left, left, left, left. To the right, right, right, right." En net wanneer het zweet vloeit, breekt de zon door boven Boom.
 • Verrassing op Tomorrowland: Dimitri Vegas duikt op bij 13-jarige DJ Daan

  De 13-jarige Daan beleefde de dag van zijn leven op Tomorrowland. Samen met andere jonge talenten mocht hij zijn dj-skills laten zien op de Rise Stage. En tijdens z’n set kroop plots z’n held mee op het podium: Dimitri Vegas.
 • IN BEELD. De Schorre kleurt zwart-geel-rood: ook Tomorrowland viert nationale feestdag

  Uit een stuk of tweehonderd landen komen ze, de ‘people of tomorrow’. Maar vrijdag kleurt De Schorre tricolore. Onze fotograaf zag hoe Tomorrowland de nationale feestdag niet ongezien laat voorbijgaan.
 • Zwangere Amelie Lens zet mainstage in vuur en vlam

  Amelie Lens kondigde vorige week nog aan dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. Maar dat houdt haar niet tegen om vandaag de mainstage in vuur en vlam te zetten. Rookmachines, vuur en fonteinen. De Vlaamse techno-dj zet de eerste Tomorrowland-avond in met klassiekers en stevige beats.
 • Stralende Amelie Lens na set op de mainstage

  Op weg naar de backstage passeert een stralende Amelie Lens. "Was het goed? Ik weet dat nooit, maar voor mij was het super fijn", klinkt het. Net nadat ze de mainstage op stelten zette, trekt ze nu even terug om te rusten.

 • TikTok-seksjuf Mel voelt Tomorrowland-bezoekers aan de tand: “Zelf condooms meepakken? Te duur, hé”

  Op TikTok werd ze zowat de woordvoerster der Vlaamse sekswerkers, en maar liefst 118.000 volgers bombardeerden haar tot hun favoriete juf seksuele voorlichting. De Herentalse Mel (28) trok vrijdag voor Het Nieuwsblad naar de meest plakkerige weide van Boom, met een vraagje: hoe veilig vrijen jullie, jonge people of Tomorrow? “Oei. Als een meisje een condoom wilt gebruiken, ben ik weg uit de tent.”

  De pil en condoom: ‘meh’, lijken steeds meer jongeren te denken. Zo wees een bevraging over seksualiteit bij 20.000 Vlaamse tieners enkele maanden geleden uit. “Ik zag dat nieuws. En ik dacht het direct: zó spijtig.” Mel zit op een kruk in het persdorp van Tomorrowland, in perfect festivaluniform: Durex-roze boa, frivool topje, Barbie-oorbellen. Maar ook een stevige, praktische broek en leren boots. Ze is er voor de fun én voor de efficiëntie. Haar job offline? Sekswerker. Haar job online? Het taboe over sekswerk met veel humor doorbreken, en vragen beantwoorden van jongeren over seksualiteit. Als een lieve, beste vriendin, op haar TikTok-kanaal. “Ik ben vorig jaar ook in 15 klassen seksuele opvoeding gaan geven, telkens vier uur lang.” Lees hier meer.

  Foto: Kris Van Exel
 • The Chainsmokers knallen op de main stage!

  Vuurwerk, confetti, zeepbellen: The Chainsmokers, de vice-afsluiter van dag één, haalden elk laatste dropje versiering uit de kast op de Main stage. Een knallend feest, en dan moest Tiësto nog komen.
 • Zelfs de brandweer kruipt bovenop de ziekenwagen

  Een imposant stukje vuur in de lucht: dat wilt ook de brandweer niet missen. Van bovenop de ziekenwagen pikten ze een streepje van het vuurwerk mee, vanuit de backstage.
 • Crewlid van Tomorrowland sterft op de camping: precieze doodsoorzaak wordt onderzocht

  De eerste dag van Tomorrowland 2023 eindigt in mineur. In de nacht van vrijdag op zaterdag is een crewlid overleden op de camping. De precieze doodsoorzaak wordt onderzocht, zegt de organisatie aan onze redactie.

  “Met pijn in het hart delen we het verlies mee van één van onze crewleden”, laat woordvoerder Debby Wilmsen van Tomorrowland weten.

  “De hulpdiensten waren snel ter plaatse op de crewcamping in Boom. Er kon jammer genoeg geen hulp meer baten. De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht. Om het onderzoek niet te hinderen, verloopt verder communicatie via het OM van Antwerpen. We leven in de eerste plaats mee met de familie en vrienden en betuigen hen ons medeleven.”

 • FOTO: zo verliep de eerste festivalnacht van Tomorrowland

  Bekijk alle beelden hier
 • Het festival van de liefde: man vraag vriendin ten huwelijk op Tomorrowland

  Ze beleven hun eerste grote festival samen, dus liet Thomas Marthaler uit Zwitserland de kans niet schieten. De man vroeg zijn vriendin Amaya Rocha Dos Santos ten huwelijk op het festivalterrein, voor de waterval in de 'Dreamcatcher'. Thomas en Amaya zijn drie jaar samen en hadden al plannen om te trouwen. Hij moest het enkel nog ergens officieel vragen. Niet onbelangrijk: ze zei ja.
 • IN BEELD. Tomorrowland telt af naar volgende spektakelshow aan de mainstage

  Dansende ambachtslieden, gevleugelde acrobaten op stelten en spuwende fonteinen. Om kwart over vijf begint het spektakel opnieuw aan het Disneykasteel dat het podium van Tomorrowland is. De show dient als officiële kick-off van de festivaldag.
 • Nicole (63): "Tomorrowland is voor alle leeftijden"

  Voor Nicole Bunneghem (63), inwoner van Boom, is het haar derde Tomorrowland. "Ik vind het een heel aangenaam gedoe", klinkt het. "Prachtig, ook al die nationaliteiten. En Dimitri en Mike zijn mensen van de regio hé." Haar kinderen, die zijn geen fan. Maar dat houdt Nicole niet tegen. "Ik ga dansen. Met een beetje drank, maar drugs zeker niet."
 • De People of Tomorrow tonen hun beste dansmoves!'

 • Organisatie Tomorrowland reageert op sterfgeval op crewcamping: “We leven mee met de familie en staan klaar”

  De organisatie van Tomorrowland reageert geschokt op het overlijden van een medewerker op de camping vrijdagnacht, vermoedelijk door drugs. Het festival gaat verder, maar er wordt extra ingezet op preventie en bewustmaking. “We zijn er om te helpen, niet om te oordelen.”
 • Dé trend van Tomorrowland 2023? Met al je vrienden in ‘uniform’

  Gewoontjes is ook maar saai. Dus duiken de festivalgangers massaal in hun verkleedkoffer en springen ze eruit met identieke outfits. Zo is Tomorrowland 2023 toch ook een beetje Aalst Carnaval.
 • Amber Broos (20) klaar voor haar eerste main stage op Tomorrowland: "Hier nooit van dùrven dromen"

  Tomorrowland 2023 is een mijlpaal voor Belgisch DJ-fenomeen Amber Broos (20). Zaterdagavond mag de charmante Leuvense voor het allereerst het hoofdpodium van het dance-walhalla inpalmen. Dat doet ze met assorti blauwe oogschaduw en vlechtjes. "Alleen vrouwen merken dat op. (lacht) We hebben vandaag de eerste keer iemand naar ons huis laten komen voor mijn make-up. Ik heb daarstraks mijn set ook nog eens geoefend, en nog een paar dingen veranderd. Stress? Eigenlijk nog wel oké. Ik ben deze week wel een paar keer wakker geworden, na nachtmerries over stroompannes enzo, maar sindsdien ben ik op alles voorbereid." 
  De eerste keer main stage: het is een droom die uitkomt voor Broos. "Ik heb hier nooit van durven dromen. Ik ontmoet veel getalenteerde DJ's die heel zelfzeker zijn, maar ik heb nooit durven zeggen: ooit sta ik op de main stage van Tomorrowland. Ik weet niet. Don't jinx it, ofzo?" (lacht)
  Nu enkel nog zaak om kalm te blijven - "naar toilet gaan helpt, da's belangrijk" - en vooral te genieten. Met haar fanclub vriendinnen en familie in het publiek. "Ik vind het heel zot dat ik deze kans nu krijg, en ben superdankbaar. Zo'n grote opportuniteit: niks kan je daarop voorbereiden."
 • Koninklijk bezoek op Tomorrowland: prins Laurent verkent festival met dochter Louise

  Veel sterrenvolk op Tomorrowland, maar zaterdag ging één iemand met alle aandacht lopen. Prins Laurent (59) bezoekt het festival met zijn dochter Louise (19) en liet zich rondleiden in de backstage. Daar ging hij op de foto met ex-atlete Elodie Ouédraogo en topmodel Hannelore Knuts.
 • De duurste én lekkerste hap op Tomorrowland? 36 euro voor een bordje smaaksensatie 

  Wie op zoek is naar iets meer dan een frietje met stoofvlees kan op het terrein meteen afslaan naar de food corner van Mesa. Naast een locatie aan de mainstage heeft het Antwerpse restaurant ook verschillende foodtrucks verzameld in een uithoek van de weide. Geen fastfood op de menu, wel net iets prijzigere gerechtjes die de Tomorrowland ervaring compleet maken.
  Lees meer hier
 • Hoofdweide loopt vol voor Amber Broos

  Het plein aan de mainstage loopt stilaan vol. Niet voor James Hype - goed feestje nochtans - maar voor Amber Broos die om half acht aan zet is. Tomorrowland maakt zich klaar voor dé blikvanger van dag twee, en Broos zelf voor haar debuut op het grote podium.
 • Post vanuit Tomorrowland: “Ik wens mijn grootmoeder een gelukkige verjaardag”

  Tussen het feesten door nemen festivalgangers de tijd om een boodschap te sturen naar het thuisfront. Dat gebeurt niet telefonisch, maar old school via postkaartjes.
 • De Zephyr II-ballon gaat de lucht in boven Boom

  De Zephyr II, de gloednieuwe luchtballon van Tomorrowland, vliegt over De Schorre. De ballon kan tot acht personen dragen en heeft een glazen vloer, waardoor je een panoramisch zicht naar beneden hebt. Ontwerpers van het festival maakten het design helemaal zelf en gebruikten daar 1.150 meter aan stof voor. Goed voor 160 werkuren om de print te maken en nog eens 370 uur stikwerk. Via de website van het festival kan je een vlucht boeken.
 • Amber Broos is de jongste vrouwelijke artiest op de Mainstage van Tomorrowland: “Mijn droom? Een eigen show in Ibiza”

 • Jetzt geht es los!”: voor de ambiance moet je aan de Elixir en Moose Bar zijn

  “Wo sind die Hände?” Wie op Tomorrowland houdt van ‘sjtampen’ en een harige portie Duits kan dit jaar terecht aan niet één, maar twee podia. Op de Elixir liep het zaterdag vol voor sprankelende namen als Otto Wunderbar en FeestDJRuud, in de Moose Bar zorgen De Bromeo’s voor de ambiance.

  Lees hier meer.

 • Onze reporter volgde het debuut van Amber Broos op de voet: "Damn, die vrouw is cóól"

  En toen stond een twintigjarige studente communicatiewetenschappen het hoofdpodium van Tomorrowland op te plooien, tot het in haar handpalm paste en iedereen eruit at. Zaterdagavond maakte onze Amber Broos een kinderdroom waar – en hoè. Onze reporter kroop op de eerste rij en volgde haar debuut.
  Lees het volledige verslag hier
 • Dimitri Vegas & Like Mike blazen dak eraf, Anouk Matton supportert voor haar 'hubbie'

  Ze kennen de weg naar de mainstage als hun broekzak, dus geen wonder dat Dimitri Vegas & Like Mike ook dit jaar het spreekwoordelijke dak eraf blazen. De broers geven al een voorproef van hun eerste full-album die dit jaar verschijnt. Op de eerste stond Anouk Matton, 'mevrouw Dimitri Vegas', samen met beste vriendin en influencer Jill Cnudde. "Ik kom mijn 'hubbie' aanmoedigen."
 • Een prins, een techno-prinses en geflipte hofnarren in harig Duits: dit was dag twee van Tomorrowland

  Hoewel het begin zwart kleurde, brak alsnog het licht door op dag twee van Tomorrowland. Met een aura van koningsblauw. Onze reporter zag hoe De Schorre zichzelf bijeenraapte en het leven vierde. Hoe bitterzoet dat soms ook is.

  Lees onze terugblik op de tweede dag van Tomorrowland hier

 • Nog één dag knallen op dag drie

  De deuren van Tomorrowland gaan een laatste keer open. Voor dit weekend, alleszins. Op dag drie krijgen de festivalgangers onder meer Lost Frequencies, Martin Garrix en Shaquille 'DJ Diesel' O'Neal op hun bord. De zon laat zich weinig zien vandaag, maar dat zal het feest niet bederven. En volgend weekend begint de 'madness' gewoon opnieuw.
 • Trend gespot: iedereen aan de cowboyboot

  These boots are made for stamping. Wie stylish én goed geschoeid wou zijn op Tomorrowland, hakte dit weekend op een cowboyhak. De mooiste exemplaren zie je hier.
   
 • De best verklede bende vind je aan de mainstage

  Toewijding, heet dat: deze vier vrienden kwamen helemaal in Dragon Ball Z-ornaat, hun favoriete mangareeks. Het zit 'm in de details: van de elfenoren en rode schmink tot het hoge gouden piekhaar dat iedereens zicht belemmerd aan de mainstage. Maar knap gedaan, heren.
 • Daar is de regen

  Droomland is even ver weg: de wolken gaan open boven Boom en het volk gaat schuilen aan de Mesa Garden of wapent zich met poncho's. Anderen blijven gewoon dansen: de bui zou zo meteen al stoppen.
 • Drup 'n bass: regen houdt dansers niet tegen

  Regenmomentje in Boom. Dikke druppels vallen op de wei, maar dat houdt de festivalgangers niet tegen om te blijven gaan. Iedereen aan The Library kruipt onverstoord in z´n poncho of regenjas, of schuilt onder een gigantische, boven de hoofden getrokken vlag. Zelfs in het zwembad van de Versuz wordt nog steeds geplonst.
 • De sluizen gaan open

  De weergoden zijn Tomorrowland vandaag echt niet goedgezind. De kranen gaan open en het volk vlucht op zoek naar onderdak. De podia stromen leeg.
 • Klaarstomen voor Tomorrowland Brasil

  Net voor de grote bui maakte het Braziliaanse Dubdogz er een fiësta van aan The Library. De groene pelouse stroomde vol feesters uit Brazilië met al even groene vlaggen. Een bende vrienden rolde zelfs een exemplaar van tien meter open. Klaar voor Tomorrowland Brasil dus, in oktober. 
 • IN BEELD. Hemelsluizen gaan open boven Tomorrowland, maar feest gaat onverminderd verder

  Hoezo, zóndag? Veel zon krijgt Tomorrowland niet te zien op dag drie. Regenbuien waaien over het festivalterrein en de bezoekers grijpen naar poncho’s of vluchten richting onderdak. Al laten velen hun humeur niet verpesten door het slechte weer.
 • Bloot, bloter, blootst? Bezoekers van Tomorrowland hebben weinig om het lijf

  Een streepje bloot? Niks mis mee op Tomorrowland. Zien en gezien worden, daar draait het om. En daarvoor pakken de bezoekers uit met de meest, euh… gewaagde outfits.
 • Zo veel spenderen dure vogels op Tomorrowland: “Ik kocht al een voucher van 25.000 euro voor volgend weekend”

  En toen brak de zondag aan in Boom: le finish, de dag van de Lege Portemonnees op Tomorrowland. Hoeveel euro’s lieten de big spenders op het festival omzetten in een pareltje? Vier bezoekers over het prijskaartje van hun weekend. “Mijn stiefvader gaf mij dit cadeau, anders zou ik mij dit niet kunnen permitteren.”
  Lees alle getuigenissen hier
  Matthew en Ashton vlogen voor Tomorrowland over uit Californië.
 • Al 48 festivalgangers afgevoerd naar het ziekenhuis 

  Sinds donderdagochtend zijn er al 48 festivalgangers van Tomorrowland naar de ziekenhuizen in de omgeving afgevoerd. Een deel daarvan door intoxicatie omwille van drugs of alcohol. “We hebben een 3.000-tal verzorgingen gehad, waarvan 48 mensen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. De meeste daarvan voor radiografieën, slechts een beperkt aantal voor intoxicaties", zegt Robby Cardinas van United Care op ATV. 
 • MANDY uit Gent reist de wereld rond als hardstyle DJ: “Mijn doel? De wereld veroveren met mijn muziek”

  Op haar vijftiende besliste Mandy Praet (25), beter bekend als MANDY, om te stoppen met school om zich voluit te concentreren op haar muziekcarrière. Met succes, want de Gentse stond vandaag opnieuw op Tomorrowland. En ook wereldwijd maakt de hardstyle DJ haar opwachting. “Ik vind het een grote eer om als vrouwelijke artiest de hardstyle te mogen vertegenwoordigen. Maar ik wil blijven gaan en doorgroeien.”
 • 'Shalom allemaal!'-ster trotseert Tomorrowland: "Enkele dagen nodig om deze belevenis te plaatsen"

  Shalom Allemaal-figuur Tulli Padwa (58) was vanmiddag terug te vinden in de foodstand van het Israëlische restaurant Boker Tov. Niet als chef-kok, wel als verkoper en supporter. “Ik ben zo trots dat ze de Joodse cultuur vertegenwoordigen”, klinkt het bij de realityster.
  Na zijn opvallende passage in Shalom Allemaal! duikt de Joodse chef-kok Tulli Padwa geregeld ergens op. Vandaag trok hij naar de weide van Tomorrowland. Niet bepaald een doorsnee dag voor iemand die volgens de regels van de Thora leeft. Het festival schreeuwt extravagantie, stevige beats én veel bloot. Hoe Padwa daarnaar kijkt vanuit zijn cultuur? “Voor mij is dit een belevenis. Ik heb waarschijnlijk drie dagen nodig om dit te plaatsen en te bedenken of ik ervan houd of niet. Maar ik geniet van de sfeer en de mensen.”
 • Tenten blijven uur langer open

  Door de aanhoudende regen beslist de organisatie om het tijdschema aan te passen. In de tenten draaien de laatste dj's een uur langer, zodat de bezoekers die willen schuilen droog kunnen blijven. Alle dj's stoppen om middernacht. Daarna moet iedereen het terrein verlaten.
 • 200.000 festivalgangers op Tomorrowland

  Muziekfestival Tomorrowland in Boom heeft dit weekend in totaal 200.000 mensen ontvangen. 
  Maandag begint de uitstroom op het festival. Die zou iets vroeger op gang moeten komen dan normaal door het minder goede weer. Vanaf dan is het alle hens aan dek om alles klaar te krijgen voor het buurtfeest op woensdag en voor het tweede weekendfestival (van 28 tot 30 juli). Woensdag worden zo'n 15.000 mensen uit de omgeving verwacht.

  De politie zal pas maandag communiceren over de data die zij verzamelden. Bij het parket van Antwerpen loopt ondertussen een onderzoek naar aanleiding van het overlijden op de crewcamping. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd die een autopsie en een toxicologisch onderzoek zal bevelen om meer duidelijkheid te krijgen over de precieze doodsoorzaak.
 • Weekend één gaat laatste uur in

  De regen is gaan liggen, de climax nadert. Nog één uur en het eerste weekend van Tomorrowland 2023 zit erop. Martin Garrix serveert de hoofdschotel op het hoofdpodium. Aan de imposante Core Stage is het nog even gapen en verwonderen. 
 • Het zit erop

  Het eerste weekend van Tomorrowland 2023 zit erop. Martin Garrix sloot af op de mainstage met een knal, en joeg de laatste resterende dozen vuurwerk erdoor. Volgend weekend worden ze bijgevuld, voor nog eens 200.000 festivalgangers en 38.000 kampeerders. Herbeleef dit weekend in ons liveverslag en op onze sociale media.
Powered by Platform for Live Reporting, Events, and Social Engagement

Meest Gelezen