Coronavirus Live

Opties

Font grootte
Gebruiker commentaar
Geluiden
Vertaal berichten en commentaren.
  • Marokko zet na drie jaar punt achter coronanoodtoestand

    De Marokkaanse regering heeft dinsdag de facto een einde gemaakt aan de noodtoestand die op 24 maart 2020 werd afgekondigd vanwege de coronapandemie. De maatregel werd sindsdien verschillende keren hernieuwd. Na de laatste hernieuwing liep de noodtoestand nog tot 28 februari, en volgden er geen nieuwe verlengingen.

    De noodtoestand gaf de autoriteiten een juridisch kader om uitzonderlijke maatregelen te treffen in de strijd tegen het coronavirus. Het ging daarbij om de quarantainemaatregelen, tijdelijke grenssluitingen, beperkingen op verplaatsingen, verboden op bijeenkomsten of sportevenementen. Onlangs nog werd de noodtoestand ingeroepen om betogingen tegen de oplopende levensduurte te verbieden.

    Maandag nog maakte de Marokkaanse luchtvaartautoriteit ONDA bekend dat het niet langer nodig is een gezondheidsfiche voor te leggen bij aankomst in Marokko. Dat was de laatste coronamaatregel die nog toegepast werd.

    Het ministerie van Gezondheid wijst erop dat sinds september het aantal nieuwe besmettingen beperkt gebleven is. COVID-19 maakte op 2 maart 2020 voor het eerst zijn opwachting in Marokko. Sindsdien zijn 16.296 mensen aan de gevolgen van het virus bezweken, op een totaal van bijna 1,3 miljoen besmettingen.
  • Coronacijfers stijgen, maar tiende golf zou eerder klein zijn

    Het aantal nieuwe coronagevallen is gestegen, net als het aantal ziekenhuisopnames en de coronasterfgevallen. Dat blijkt vrijdag uit het recentste coronabulletin. "De coronacijfers zijn verder gestegen, maar we verwachten eerder een kleine, ondertussen reeds tiende, golf. We zien een mix aan omikronvarianten met relatief kleine verschillen in groeikracht", zegt viroloog Steven Van Gucht.

    Het aantal nieuwe gevallen is gestegen (+29 procent) ten opzichte van de voorgaande periode van 7 dagen: 6.407 nieuwe gevallen werden vastgesteld. Het reproductiegetal Rt, dat berekend wordt op basis van het aantal vastgestelde gevallen, blijft groter dan 1 (1,136). 

    Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames voor COVID-19 is gestegen voor de periode van 9 tot 15 februari ten opzichte van de vorige 7 dagen (+30 procent), 615 nieuwe patiënten werden gehospitaliseerd voor COVID-19, en 538 patiënten werden opgenomen voor een andere reden, maar testten positief. Het aantal bezette bedden op intensieve zorg is verder afgenomen (-21 procent, in totaal 34 patiënten met COVID-19). Het totale aantal ingenomen bedden is toegenomen met 245, het aantal ingenomen bedden op intensieve zorg is daarentegen afgenomen met 9. 

    De COVID-19 mortaliteit is verder licht gestegen. De 38 gerapporteerde sterfgevallen (27 in Vlaanderen, 4 in Wallonië en 7 in Brussel) vonden voornamelijk plaats in het ziekenhuis. Week 4 vertoonde geen statistisch significante oversterfte. Op regionaal niveau was er één dag met een statistisch significant oversterfte, voornamelijk bij vrouwen van 65 tot 84 jaar in Vlaanderen.

    Het aantal uitgevoerde testen is licht gestegen, met een gemiddelde van 5.704 testen per dag. Ook de positiviteitsratio is verder gestegen (17,4 procent). De virusbelasting gedetecteerd in het afvalwater blijft stijgen.
  • Omikron dodelijker dan griep, concludeert nieuwe Zwitserse studie

    De omikronvariant van het coronavirus heeft een aanzienlijk hoger sterftecijfer dan de seizoensgriep bij gehospitaliseerde patiënten. Dit blijkt uit een representatieve studie van de Universiteit van Luzern in Zwitserland.

    Tijdens de eerste dertig dagen van de ziekenhuisopname lag het sterftecijfer ongeveer anderhalf keer hoger bij mensen die door de omikronvariant waren getroffen, ondanks het over het algemeen mildere ziekteverloop in vergelijking met de voorheen dominante deltavariant, de toenemende immuniteit onder de bevolking en de betere behandelingsmogelijkheden, aldus de universiteit. 

    Er was geen verschil in de nood aan een opname op de intensive care. Wel was de kans om in het ziekenhuis te overlijden nog voor opname op de afdeling intensieve zorgen twee tot drie keer zo groot bij een besmetting met omikron dan bij een besmetting met het griepvirus. Dat was volgens de studie in het bijzonder het geval voor oudere personen en mensen met dementie.

    Om het verloop van de ziekte bij gehospitaliseerde patiënten te vergelijken, werden de gegevens van 3.066 mensen met de omikronvariant vergeleken met die van 2.146 mensen met influenza die waren opgenomen in een vijftiental Zwitserse ziekenhuizen.
  • Covid-19 was in 2020 belangrijkste doodsoorzaak in Brussel

    Het coronavirus was in 2020, het eerste jaar van de pandemie, de belangrijkste doodsoorzaak in het Brussels Gewest. Dat blijkt uit gegevens van statistiekbureau Statbel. In Vlaanderen en Wallonië stond het virus op de derde plaats. In heel België stierven in 2020 volgens Statbel 22.012 mensen aan Covid-19. Daarmee was het virus, dat vanaf maart 2020 dodelijke slachtoffers maakte in België, verantwoordelijk voor 17,4 procent van de overlijdens. Het is daarmee de derde doodsoorzaak.

    De belangrijkste doodsoorzaak waren tumoren, net als in 2019. Er overleden 27.209 mensen aan de gevolgen van een tumor, 21,5 procent van alle overlijdens. Daarnaast stierven 26.289 Belgen aan hart- en vaatziekten, of 20,7 procent van alle overlijdens. Mannen overlijden het vaakst aan tumoren, vrouwen aan hart- en vaatziekten.

    In het Brussels Gewest was de volgorde anders. Covid-19 werd daar aangeduid als doodsoorzaak bij 22,9 procent van de overlijdens. Tumoren waren goed voor 18 procent en hart- en vaatziekten voor 17,5 procent.
  • Zuid-Korea heft visabeperking op voor bezoekers uit China

    Zuid-Korea zal vanaf dit weekend opnieuw visa voor kort verblijf afleveren aan bezoekers uit China. Dat hebben de autoriteiten vrijdag aangekondigd. Daarmee komt een einde aan de coronamaatregelen die Peking tegen de haren hadden ingestreken.

    Seoel zal de beperkingen voor China op korte visa opheffen en de uitgifte vanaf 11 februari hervatten, aldus het centrum voor ziektebestrijding in een verklaring. Zuid-Korea had de beperkingen in januari opgelegd toen buurland China te maken kreeg met een aanzienlijke heropleving van corona op zijn grondgebied.

    Volgens de Zuid-Koreaanse autoriteiten is het percentage passagiers dat positief testte bij de landing na vertrek uit China vorige week gedaald tot 1,4 procent, tegen 20 procent toen de inreisbeperkingen werden ingevoerd. 
  • Besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen

    Het aantal besmettingen met het coronavirus en het aantal ziekenhuisopnames zijn opnieuw gestegen. Dat blijkt vrijdagochtend uit de voorlopige cijfers op het dashboard van Sciensano.

    In de afgelopen week steeg het aantal ziekenhuisopnames met 18 procent, tot gemiddeld 67,3 per dag. Er liggen nu 977 mensen met en voor een COVID-19-besmetting in de ziekenhuizen (+18 procent), van wie 43 patiënten op de dienst intensieve zorg (-14 procent). 

    Het aantal besmettingen steeg in de periode van 31 januari tot 6 februari met 48 procent, tot gemiddeld 707 per dag. In die periode werden dagelijks gemiddeld ongeveer 5.500 tests uitgevoerd (+16 procent), de positiviteitsratio bedraagt 14,1 procent. Het reproductiegetal ligt nu op 1,12. Wanneer dat getal groter is dan 1 betekent dit dat de pandemie in kracht toeneemt.

    Het aantal overlijdens neemt ook toe. Tussen 31 januari en 6 februari stierven gemiddeld 4,9 mensen per dag aan de gevolgen van een coronabesmetting (+21 procent). Sinds het begin van de pandemie stierven al 33.616 mensen. (
  • Succesvolle proeven voor nieuwe behandeling tegen Covid-19

    Een enkele injectie met een nieuwe antivirale behandeling tegen Covid-19 halveert het risico op een ziekenhuisopname in het geval van een infectie. Dat blijkt uit een studie waarvan de resultaten woensdag gepubliceerd zijn. De auteurs van de studie hopen dat dit zal leiden tot een nieuw medicijn voor patiënten.

    De ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden voor het behandelen van een besmetting met Covid-19 blijft cruciaal, vooral met het oog op nieuwe varianten. Dat zegt Jeffrey Glenn, professor immunologie aan de universiteit van Stanford en medeauteur van de studie die gepubliceerd werd in het tijdschrift NEJM.

    In de VS overlijden dagelijks nog 500 mensen aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. De behandeling in kwestie maakt gebruik van interferonen, cruciale eiwitten in de immuunrespons.
  • ABVV betoogt aan zetel VBO voor hoger vakantiegeld coronawerklozen

    Een honderdtal militanten van de socialistische vakbond ABVV heeft woensdagochtend actiegevoerd aan de zetel van het Verbond van Belgische Ondernemingen. De vakbond wil dat de werkgeversorganisatie met een solidariteitsbijdrage over de brug komt, zodat werknemers die vorig jaar tijdelijk werkloos waren wegen de coronacrisis geen vakantiegeld verliezen.

    De dagen tijdelijke werkloosheid omwille van de coronacrisis van het voorbije jaar zijn niet gelijkgesteld aan het recht op vakantie. Gevolg: de dagen coronawerkloosheid van 2022 tellen niet mee voor de berekening van het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld voor dit jaar. Het ACV becijferde dat hierdoor meer dan 300.000 werknemers dit jaar vakantiegeld en vakantiedagen zullen verliezen. Het ABVV spreekt zelfs over 400.000 werknemers.

    Daarover is woensdag overleg binnen de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie. Die dienst zit evenwel met tekorten, door de coronacrisis. Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne bepleit alvast een tijdelijke verhoging van de werkgeversbijdrage om de tekorten aan te zuiveren.
    • NB

    “Geen nieuwe coronavarianten in China sinds einde ‘zero Covid’-beleid”

    Het einde van het strikte ‘zero Covid’-beleid in China eind vorig jaar heeft niet meteen geleid tot het opduiken van nieuwe varianten van het coronavirus. Dat staat in een studie die woensdag werd gepubliceerd in het gezaghebbende vakblad The Lancet. Lees hier meer.

    • NB

    Man uit Blankenberge (54) vrijgesproken voor Hitlergroet tijdens coronabetoging: “Ik wist niet dat daar zo zwaar aan getild werd”

    Een 54-jarige man uit Blankenberge is door de Brugse strafrechter vrijgesproken voor een inbreuk op de antiracismewet. Tijdens een betoging tegen de coronamaatregelen bracht D.T. de Hitlergroet, maar volgens de rechter was er twijfel over zijn bedoelingen. Het openbaar ministerie had drie maanden gevangenisstraf en 400 euro boete gevorderd. Lees hier meer.
    • NB

    Coronacijfers stijgen opnieuw: “Verrassend dat golven elkaar onophoudelijk blijven opvolgen”

    Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt opnieuw toe. Voor Sciensano is dat geen reden tot paniek, maar het is verrassend dat de virusgolven elkaar blijven opvolgen. “We zitten al in jaar drie van de pandemie en we hebben nog steeds geen lange stabiele periode met lage cijfers gehad”, zegt viroloog Steven Van Gucht. Lees hier meer.

    China heropent grenzen met Hongkong en Macau volledig

    China heeft aangekondigd dat het zijn grenzen met Hongkong en Macau volledig zal heropenen. De strenge coronamaatregelen voor reizigers worden dus opgeheven. Vanaf maandag vervallen alle reisbeperkingen en kan het toerisme opnieuw volop hernemen, zo meldt het bestuur in Hongkong en Macau. Bijna drie jaar lang moesten de twee autonome regio's de 'zero Covid'-strategie van Peking volgen. Verschillende families werden hierdoor van elkaar gescheiden, maar ook bedrijven en de toeristische sector kwamen onder de strenge regels zwaar te lijden.

    In januari kon het verkeer tussen China en Hongkong al hernemen, nadat Peking plots was afgestapt van zijn strenge beleid na aanhoudend protest van de bevolking. Maar de limiet was wel vastgelegd op maximaal 60.000 mensen die dagelijks de grens mochten oversteken in beide richtingen en op vertoon van een negatieve PCR-test. Nu vervalt die regel dus ook.

    De autoriteiten in Hongkong hopen dat een nieuwe golf van bezoekers de getroffen economie van de stad opnieuw leven kan inblazen. Zo kondigde regeringsleider John Lee donderdag een campagne aan om buitenlandse toeristen te lokken. Hij beloofde meer dan een half miljoen gratis vliegtickets naar Hongkong, waar "geen isolatie, geen quarantaine en geen beperkingen" zullen zijn.
    • NB

    Werknemers ervaren sinds coronapandemie minder pestgedrag

    Sinds de coronapandemie geven minder medewerkers aan dat ze gepest worden op het werk. Dat blijkt uit bevragingen van sociaal secretariaat Liantis. Lees hier meer.

    Berlijn schaft mondmaskerplicht op openbaar vervoer af

    Vanaf donderdag is het in de Duitse hoofdstad Berlijn niet langer verplicht om een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer. Ook passagiers op treinen of bussen over lange afstand moeten niet langer een mondmasker dragen. Nog negen Duitse deelstaten zullen het voorbeeld van Berlijn volgen.

    Het besluit komt er nadat steeds meer politici opriepen om de verplichting te laten vallen. Ook spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn wilde af van de verplichting. Duitsland schrapte in oktober al de mondmaskerplicht aan boord van vluchten. Vanaf nu geldt de mondmaskerplicht in Duitsland enkel nog in ziekenhuizen, woonzorgcentra, medische praktijken en andere gezondheidsinstellingen.
    • NB

    Sociaal kwetsbare mensen werden minder vaak gevaccineerd tegen corona

    Bij de 10 procent mensen die zich niet lieten vaccineren tegen het coronavirus, zitten verhoudingsgewijs veel meer laagopgeleiden, werklozen, migranten, alleenstaanden en alleenstaande ouders. Dat blijkt uit onderzoek van de UC Louvain-la-Neuve. Lees hier meer.

    Oostenrijk beëindigt alle coronamaatregelen tegen 30 juni

    In Oostenrijk worden alle coronamaatregelen geleidelijk afgeschaft. Dat heeft de Oostenrijkse regering besloten. Zo zal het vanaf 30 april niet langer verplicht zijn om een mondmasker te dragen in ziekenhuizen en rusthuizen, en vanaf 30 juni worden alle bijzondere regelingen stopgezet. Covid-19 geldt dan niet langer als een ziekte die gemeld moet worden, en ook worden er dan niet langer beperkingen opgelegd aan mensen die positief testen op het virus. Momenteel moeten besmette personen in Oostenrijk niet meer in quarantaine, maar ze zijn wel verplicht om binnen een FFP2-masker te dragen, en bij nauw contact met andere mensen ook buiten.
    • NB

    Lokale functionaris “Peking bereikt tijdelijke groepsimmuniteit”

    De Chinese hoofdstad Peking heeft "een tijdelijke groepsimmuniteit voor corona bereikt", zo heeft een lokale gezondheidsfunctionaris bekendgemaakt. Hij voegde eraan toe dat de piek van nieuwe besmettingen "op zijn einde" loopt. Lees hier meer.
    • NB

    "Afvalwater van vluchten uit China geeft geen aanleiding tot ongerustheid"

    De controle van het afvalwater van vliegtuigen die vanuit China naar ons land gevlogen zijn, hebben geen aanwezigheid aangetoond van zorgwekkende of onbekende varianten van het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) bekendgemaakt. Lees hier meer.

    Archiefbeeld
    • NB

    Noodtoestand wegens corona in VS eindigt op 11 mei

    De noodtoestand die drie jaar geleden in de VS werd uitgeroepen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, loopt officieel af op 11 mei. Dat heeft het Witte Huis aangekondigd. Lees hier meer.
    • NB

    Wereldwijde leerachterstand nog steeds niet weggewerkt sinds covidpandemie

    Wereldwijd hebben kinderen een aanzienlijke leerachterstand overgehouden aan de gesloten scholen en afstandsonderwijs tijdens de coronapandemie. In veel gevallen is die nog steeds niet weggewerkt, blijkt uit een belangrijke studie die maandag is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Human Behaviour. Lees hier meer.
    • BREAKING

    WHO: "Coronapandemie blijft internationale noodsituatie"

    De Wereldgezondheidsorganisatie gaat het hoogste alarmniveau in het kader van de coronapandemie aanhouden. Dat heeft directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus gezegd in Genève. Dat betekent dat de pandemie officieel een Internationale Noodsituatie in de Publieke Gezondheid (PHEIC) blijft.

    Precies drie jaar geleden gaf de VN-organisatie die status aan de wereldwijde coronacrisis. In veel landen heeft het normale leven zich intussen hersteld, maar dat geldt niet overal. De laatste maanden worden vooral in China veel nieuwe coronagevallen vastgesteld. Het land (waar het virus voor het eerst werd vastgesteld) bleef door zijn 'zero Covid'-beleid lang gespaard van massale besmettingen. Maar sinds dat beleid in december werd losgelaten, raakten miljoenen mensen besmet met corona.

    Volgens Tedros is de wereldwijde coronasituatie weliswaar verbeterd, maar zijn er de afgelopen acht weken wereldwijd nog ongeveer 170.000 sterfgevallen gemeld die verband houden met corona. De WHO stelt dan ook dat, als de noodstatus binnenkort wel zou worden opgeheven, dat op een voorzichtige en verantwoorde wijze moet gebeuren.
    • NB

    Lockdown in Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang opgeheven

    De Noord-Koreaanse autoriteiten hebben de lockdown die de afgelopen vijf dagen gold in hoofdstad Pyongyang beëindigd. De beperking was ingesteld wegens een toenemend aantal gevallen van een niet-gespecificeerde luchtwegaandoening. In de overheidsaankondiging afgelopen week werd niet gesproken over het coronavirus. Lees hier meer.
    • NB

    China beëindigt vergeldingsmaatregel: weer visa voor Japanners

    China gaat weer visa verstrekken aan Japanners. De afgifte werd ruim twee weken geleden stopgezet vanwege de Japanse coronamaatregelen voor reizigers uit China, waar in de afgelopen paar maanden veel mensen besmet zijn geraakt. Lees hier meer.

    WHO-experts praten over opheffen noodtoestand voor Covid-19

    Internationale experts zijn vrijdag aan het overleggen over de mogelijkheid om de internationale noodtoestand voor de volksgezondheid wegens Covid-19 op te heffen. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie bekendgemaakt. Ten vroegste maandag zou een beslissing aangekondigd worden, aldus bronnen bij de WHO. De experts bekijken tijdens een online meeting de laatste gegevens over de pandemie. Na het debat zal WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus dan gebriefd worden, waarna die een beslissing moet nemen over het al dan niet opheffen van de noodtoestand. 

    Tedros drukte eerder deze week zijn ongerustheid uit over de sterfcijfers door Covid-19. Sinds begin december zijn wereldwijd meer dan 170.000 mensen gestorven nadat ze het coronavirus hadden gekregen, blijkt uit gegevens van de WHO. In China alleen zijn vorige week 40.000 doden als gevolg van Covid-19 gemeld. Het verklaren van de noodtoestand of het opheffen ervan heeft geen onmiddellijke gevolgen. Elk land beslist zelf over zijn crisisaanpak.
    door Nieuwsblad.be edited by Jef Van Hoofstat 1/27/2023 4:31:04 PM

    Steunmaatregelen stutten vooral Waalse en Brusselse inkomens

    De overheidsmaatregelen om gezinnen door de coronacrisis te loodsen, hebben vooral de inkomens van Waalse en Brusselse gezinnen gevrijwaard. Dat blijkt uit een analyse van de Nationale Bank. In 2020 vertraagde groei van het beschikbaar inkomen per inwoner in Vlaanderen fors, met 3 procentpunten tot 0,9 procent. In Wallonië en Brussel, waar de groei respectievelijk 3,1 en 2,2 procent bedroeg, bleef hij stabiel.

    Onderliggend liep het primair inkomen - het inkomen uit arbeid en kapitaal dat het grootste deel van het beschikbaar inkomen uitmaakt - in alle gewesten fors terug. De overheidsmaatregelen, zoals tijdelijke werkloosheid voor werknemers en het overbruggingsrecht voor zelfstandigen, compenseerden de afname wel "ruimschoots". "Dat compensatie-effect was echter groter in Brussel en Wallonië", benadrukt de Nationale Bank. Het netto beschikbaar inkomen per inwoner bleef in Vlaanderen wel hoger, al verkleinde het verschil. In Vlaanderen ging het om 23.500 euro, tegenover 20.700 euro in Brussel en Wallonië.

    Voorts blijkt uit de gegevens van de Nationale Bank dat de bestedingen per inwoner als gevolg van de lockdowns sterker terugvielen in Brussel (-13 procent) dan in de andere gewesten (-8 procent in Wallonië en -7,1 procent in Vlaanderen). De spaarquote - het percentage van het beschikbare inkomen dat de mensen sparen - groeide in alle gewesten, maar kende in Brussel dan ook sterkere stijging.
    • NB

    Vlaamse economie verteerde coronapandemie al in 2021, Waalse deemsterde verder weg

    De economische activiteit is in Vlaanderen in 2021 al boven het niveau van 2019 – vóór de coronapandemie – uitgekomen. In Wallonië deemsterde ze juist verder weg. Dat blijkt vrijdag uit gegevens van de Nationale Bank. Lees hier meer.
     

    Spanje schrapt mondmaskerplicht in openbaar vervoer

    In Spanje is het vanaf 8 februari weer mogelijk om zonder mondmasker de bus, trein of taxi te nemen. Het land schaft op die dag de mondmaskerplicht in het openbaar vervoer af. Dat heeft minister van Volksgezondheid Carolina Darias bekendgemaakt. De verplichting om een mondmasker te dragen zal er enkel nog gelden in gezondheidsinstellingen.
     
    Spanje werd aan het begin van de pandemie bijzonder zwaar getroffen. Maar het aantal nieuwe coronabesmettingen in het land is intussen al maandenlang stabiel op een laag niveau. De mondmaskerplicht in het openbaar vervoer werd nauwelijks nog gecontroleerd, in de praktijk leefden heel wat bus- en treinreizigers de maatregel al niet meer na.
    door Laurence Torck edited by Jef Van Hoofstat 1/26/2023 2:13:36 PM
    • NB

    Peter wacht nog steeds op terugbetaling nadat reis naar Jamaica geannuleerd werd door corona

    Peter boekte in 2020 een reis naar Jamaica bij Enjoyce Travel. Maar toen kwam corona en ging het reisagentschap failliet. Peter wacht, samen met tientallen anderen, nog steeds op een terugbetaling. “Moet ik nu naar de rechter stappen?” Lees hier meer (+).

    Peter Bex uit Pelt wacht nog steeds op een terugbetaling nadat zijn reis naar Jamaica door corona geannuleerd werd. Reisagentschap Enjoyce Travel is intussen failliet.
    • NB

    Veel minder overlijdens aan corona en toch was 2022 een dodelijk jaar: hoe komt dat? En waarom vielen er in een week in december meer dan 3.000 doden?

    2022 was een dodelijk jaar, zo blijkt uit cijfers van zowel Sciensano als Statbel. Vooral december kende een opmerkelijk hoge oversterftepiek, met in de voorlaatste week van het jaar alleen al meer dan 3.000 overlijdens. Sciensano ziet drie voorname oorzaken. Lees hier meer (+).
    • NB

    “Van mijn 20 vakantiedagen ben ik er 6 kwijt”: 300.000 werknemers hebben plots pak minder verlof

    Liefst 300.000 Belgen moeten het dit jaar plots met minder vakantiedagen doen. En dat heeft alles te maken met de coronawerkloosheid waarop bedrijven hun werknemers tijdens de eerste helft van vorig jaar nog op konden zetten. “En ook mijn vakantiegeld zal zakken. Een stevige streep door de rekening”, vertelt Tom (43). Lees hier meer (+).

    Arbeider Tom Van Gemert (43)
Powered by Platform for Live Reporting, Events, and Social Engagement

Meest Gelezen