Coronavirus Live

Opties

Font grootte
Gebruiker commentaar
Geluiden
Vertaal berichten en commentaren.

  Ageas betaalt toch dividend uit, "solvabiliteit sterk genoeg"

  De aandeelhouders van Ageas krijgen begin november een dividend uitbetaald. De algemene vergadering van de verzekeringsgroep heeft het licht donderdag op groen gezet. De Nationale Bank had financiële instellingen nochtans aangemaand om hun dividendbetalingen op te schorten tot volgend jaar.

  Wales nationaliseert spoor

  In Wales is donderdag de nationalisering aangekondigd van het spoor. De dagelijkse uitbating van de spoorlijnen zal vanaf februari in handen komen van de overheid. De beslissing is het gevolg van het coronavirus.

  De Lijn lanceert volgende week eerste versie druktebarometer

  Vervoersmaatschappij De Lijn lanceert volgende week een ruwe versie van haar druktebarometer. Reizigers zullen via een kleurencode in de app van De Lijn kunnen zien hoe druk het is op bepaalde lijnen. Dat zegt woordvoerder Karen Van der Sype donderdag.

  Ook nachtklok in Athene en Thessaloniki vanaf zaterdag

  In de Griekse hoofdstad Athene geldt vanaf zaterdag een nachtklok, net als in de tweede stad Thessaloniki. Ook andere Griekse regio's die zwaar worden getroffen door het coronavirus zullen 's nachts o slot gaan. Dat heeft de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis donderdag bekendgemaakt tijdens een tv-toespraak. De nachtklok zal gelden tussen middernacht en 5 uur. "We willen het verkeer en de nachtelijke bijeenkomsten beperken die het virus helpen verspreiden", zei Mitsotakis.

  Meer dan 21.000 nieuwe besmettingen in Groot-Brittannië

  In Groot-Brittannië zijn in één dag tijd 21.242 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, zo heeft Sky News donderdag op basis van regeringscijfers gemeld. Woensdag was sprake van een record: 26.688 nieuwe infecties. In 24 uur tijd waren er 189 nieuwe sterfgevallen, tegen woensdag 191. In Groot-Brittannië zijn reeds 810.467 besmettingen en 44.347 sterfgevallen geregistreerd.

  Industrie wil dat overheid snel testcapaciteit verhoogt

  Om te vermijden dat industriële bedrijven nodeloos de deuren moeten sluiten, roept technologiefederatie Agoria de overheid op om sneltesten beschikbaar te maken.
  Industriële bedrijven die kunnen aantonen dat ze veilig werken moeten onder alle omstandigheden open kunnen blijven, klinkt het bij Agoria. Maar aangezien de testcapaciteit beperkt is en er wordt overgeschakeld naar een quarantaineaanpak, dreigen bedrijven stil te vallen wegens gebrek aan personeel.
  Daarom vraagt Agoria de overheid om zo snel als mogelijk ook de snelle speekseltests te bestellen en te beslissen waar ze in te zetten.

  Chef de Mission van Team Belgium kreeg boodschap dat Olympische Spelen zullen doorgaan in 2021

  Door de coronapandemie werden de Olympische Spelen in Tokio met een jaar uitgesteld naar 2021. Nu het virus opnieuw volop woedt, klinkt steeds luider de vraag of het evenement volgend jaar wel zal kunnen doorgaan. Volgens Olav Spahl, Chef de Mission van Team Belgium, zal er volgende zomer wel degelijk worden gesport in en rond de Japanse hoofdstad. Die boodschap kreeg hij onlangs op een Chef de Mission webinar georganiseerd door het IOC en Tokyo 2020.

  Tweede test medewerkers brengt duidelijkheid over besmettingen in Antwerps woon-zorgcentrum

  Geen 50 procent, maar waarschijnlijk minder dan 10 procent van de medewerkers van het Antwerpse woon-zorgcentrum Melgeshof heeft positief getest op Covid-19. Dat blijkt uit de resultaten van een tweede test bij alle medewerkers. Ook alle bewoners zijn getest - hoewel niemand voorlopig positief was in Melgeshof - maar daarvan zijn de resultaten nog niet bekend.

  Nieuwe triagepost voor Covid-testen in Kessel-Lo

  Omdat de druk op het triagecentrum in Leuven toeneemt, opent Khobra, de Huisartsenkring Oost-Brabant, zaterdag in Kessel-Lo een nieuw centrum. "Zo kunnen we meer mensen testen, en op verschillende plaatsen in Vlaams-Brabant", zegt Roos Wouters, algemeen coördinator van Khobra. Als blijkt dat het nodig is, kunnen nog twee extra triageposten opgericht worden, in Haacht en Bertem.
  • BREAKING

  De ziekenhuizen moeten overgaan naar fase 2a. Tegen 2 november moeten ze 60 procent van de capaciteit op intensieve zorgen voorbehouden voor Covid-19.

  Vlaamse cultuurrelance valt op koude steen

  De Vlaamse cultuursector is misnoegd over het relancebeleid dat de Vlaamse regering voert. Dat bleek donderdag bij een hoorzitting in het Vlaams Parlement. De nieuwe activiteitenpremie kan op weinig begrip rekenen. De Vlaamse regering voorzag in juni 65 miljoen euro uit het Noodfonds voor de cultuursector. Dat bedrag kon slechts deels worden uitbetaald, onder meer door de ingewikkelde procedure. De overgebleven middelen, zowat 30 miljoen euro, worden nu aangewend voor een nieuwe culturele activiteitenpremie. Die kan worden aangevraagd voor activiteiten die coronaproof worden georganiseerd.

  Belgische reis- en luchtvaartsector pleit voor sneltests op luchthavens

  Een hele reeks reisverenigingen en luchtvaartspelers uit België roept de Belgische overheid op om sneltests in te voeren op de luchthavens om het coronavirus op te sporen. Dan kan er veilig gereisd worden, zonder dat er nog quarantainemaatregelen nodig zijn, zo klinkt het.
  De oproep is niet nieuw. Onder meer de internationale vereniging van luchtvaartmaatschappijen (IATA) herhaalt die om de paar dagen

  Zweden heft coronabeperkingen voor ouderen op

  In Zweden hoeven oudere mensen zich in de strijd tegen het coronavirus niet langer uit voorzorg te isoleren. Dat heeft de Zweedse minister van Sociale Zaken Lena Hallengren donderdag gezegd. "Er is geen enkele reden meer waarom er voor ouderen strengere maatregelen zouden gelden dan voor de rest van de bevolking", klonk het.

  "We weten intussen meer over het coronavirus en over de situaties met het hoogste risico op besmetting", vervolgde Hallengren. "Daarom moet iedereen in Zweden nu eenzelfde verantwoordelijkheid opnemen om zichzelf en anderen te beschermen."

  Tot hiertoe werd aan 70-plussers gevraagd om het openbaar vervoer uit de weg te gaan en lichamelijk contact met anderen te vermijden. Ook moesten ze winkels en andere openbare plaatsen links laten liggen. Volgens de gezondheidsautoriteiten hebben die maatregelen een groot effect gehad, maar had het isolement tegelijk ook een negatieve impact op hun psychische welbevinden.

  Franse avondklok wordt uitgebreid naar in totaal 55 departementen

  De Franse regering breidt de avondklok die sinds vorige week al gold in enkele steden vanaf vrijdagavond uit naar in totaal 55 departementen, of 46 miljoen Fransen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex donderdagnamiddag aangekondigd in een persconferentie. "De situatie is ernstig", zei Castex. "De circulatie van het virus heeft een bijzonder hoog niveau bereikt".

  Brusselse brandweer zet drie bijkomende ziekenwagens in voor dienst 112

  Vanaf vandaag worden er in Brussel drie bijkomende ziekenwagens ingezet om de noodoproepen naar het 112-nummer voor dringende medische hulpverlening te kunnen beantwoorden. Dat is nodig nu het aantal ziekenwageninterventies stijgt door de coronapandemie, en de ziekenwagens tussen hun interventies ook moeten ontsmet worden. Vanaf dinsdag zal ook een nieuwe ontsmettingslijn opengaan in de brandweerkazerne in Anderlecht. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

  Moderna strikt 30.000 deelnemers voor fase 3 van onderzoek naar vaccin

  Het Amerikaanse biotechbedrijf Moderna heeft alles samen 30.000 deelnemers kunnen strikken voor de derde fase van het onderzoek naar een doeltreffend coronavaccin en voltooide daarmee de aanmelding van die laatste fase van de studie.

  Vanaf nu teleconsultatie bij tandarts van wacht, enkel urgente behandelingen in weekend

  De tandartsen van wacht in ons land gaan omwille van de coronacrisis enkel nog urgente behandelingen uitvoeren tijdens het weekend of op feestdagen. Aan de hand van een teleconsultatie zullen ze beslissen of een patiënt al dan niet kan langskomen voor een behandeling. De tandartsenverenigingen roepen op om die consultatie zo kort mogelijk te houden, omdat het nummer van de wachtlijn niet gratis is.
  • NB

  Kleuters naar huis na coronabesmetting bij personeelslid school

  Zowel bij het personeel van de Academie als in de kleuterafdeling van ’t Sprinkhaantje in Buggenhout werden coronabesmettingen vastgesteld. “De lessen in de Academie tot na de herfstvakantie afgelast”, zegt burgemeester Pierre Claeys (CD&V). LEES HIER MEER.

  Kustgemeenten voorzien openbare toiletten nu horeca sluit

  Meerdere kustgemeenten voorzien in openbare toiletten voor bezoekers nu de horeca moet sluiten. Enkele kustgemeenten houden speciaal hun openbare toiletten langer open. Onder meer steden als Knokke-Heist, Oostende en Nieuwpoort zullen extra toiletten plaatsen.

  Coronacijfers in Denemarken op recordhoogte

  In Denemarken is het aantal nieuwe besmettingen toegenomen tot een recordhoogte. Van woensdag tot en met donderdag zijn er 760 nieuwe gevallen van corona bijgekomen, zo meldt het Serum Instituut. Virologen wijzen er niettemin op dat het hoge aantal niet hoeft te betekenen dat er meer mensen besmet zijn dan in het voorjaar, want er wordt nu veel meer getest. De Deense overheid heeft rekening gehouden met het toenemende aantal nieuwe besmettingen en heeft zwaardere maatregelen beloofd.

  Ook drankenhandelaars hebben nood aan steunmaatregelen

  De Belgische drankenhandelaars worden hard getroffen door de sluiting van de horeca, hun voornaamste afzetmarkt, zo meldt Febed, de federatie van Belgische drankenhandelaars. "Al bij de eerste lockdown hebben ze hun volledige omzet aan de horeca verloren zien gaan en dat gebeurt nu opnieuw. De steunmaatregelen waarin de overheid voorziet voor de horeca, zijn eveneens noodzakelijk voor de drankenhandelaars om deze periode te kunnen overbruggen."

  Regeringen Waals Gewest en Franse Gemeenschap willen opnieuw volmachten

  De regeringen van het Waalse Gewest en de Franse Gemeenschap willen opnieuw volmachten om de coronacrisis efficiënter te kunnen aanpakken. De Waalse regering wil bijzondere bevoegdheden voor een maand, met mogelijkheid tot verlenging, zo is donderdag vernomen. Het moet de regering in Namen in staat stellen om snel maatregelen te nemen nu het coronavirus zich opnieuw volop aan het verspreiden is. Het Waalse parlement zal het verzoek aanstaande woensdag behandelen.

  Ook de regering van de Franse Gemeenschap wil volgens de woordvoerder van minister-president Pierre-Yves Jeholet opnieuw bijzondere bevoegdheden. Het is nog niet duidelijk wanneer het parlement van de Franse Gemeenschap zich over die vraag zou kunnen buigen. Volgens de huidige kalender is de volgende plenaire zitting pas op 9 november, maar het zou kunnen dat er al voordien een zitting wordt belegd.

  Nieuwe regels nu ook raadpleegbaar op info-coronavirus.be

  De nieuwe federale maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, die afgelopen vrijdag werden afgekondigd en sinds maandag van kracht zijn, zijn sinds vandaag/donderdag ook raadpleegbaar op de website info-coronavirus.be. Tot nu toe was er nog geen info te vinden over bijvoorbeeld de nachtklok of de sluiting van de horeca. "Onze mensen proberen de website zo snel mogelijk te updaten, maar dat heeft altijd wat tijd nodig", klinkt het bij Wendy Lee, woordvoerster van de FOD Volksgezondheid.

  Vleugel Antwerpse gevangenis in quarantaine

  In de gevangenis van Antwerpen is een vleugel met 57 gedetineerden in quarantaine geplaatst, nadat een gedetineerde positief had getest op het coronavirus. Alle gedetineerden uit die vleugel zullen nu de komende dagen getest worden.

  Negen spelers van Moeskroen testen positief op corona

  Negen spelers van Moeskroen hebben dinsdag een positieve coronatest afgelegd. Dat bevestigt de club op zijn website. Alle betrokkenen zijn onmiddellijk in quarantaine gegaan. Ook drie leden uit de administratie zijn besmet. Volgens Moeskroen stelt iedereen het goed.

  Situatie coronaverspreiding in Duitsland "zeer ernstig" (gezondheidsautoriteiten)

  De heropflakkering van de Covid-19-epidemie in Duitsland maakt de situatie daar "zeer ernstig", zo heeft donderdag de gezondheidsautoriteit gewaarschuwd. "De situatie is over het algemeen zeer ernstig geworden", zei Lothar Wieler, voorzitter van het Robert Koch Instituut voor toezicht op de volksgezondheid op een persconferentie.

  Oostenrijk stapelt records nieuwe coronabesmettingen op

  Oostenrijk heeft donderdag voor de tweede dag op rij een recordaantal nieuw gedetecteerde coronabesmettingen geregistreerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Volksgezondheid hebben 2.435 nieuwe besmettingen gemeld in 24 uur na 1.958 positieve tests de vorige dag. In het land met zijn 9 miljoen mensen zijn meer dan 23.000 mensen ziek. Donderdag werden alweer 1.002 nieuwe coronapatiënten gehospitaliseerd, 161 op de intensive care.
  • BREAKING

  Overlegcomité komt vanavond al (digitaal) samen

  Het Overlegcomité komt vanavond om 20 uur al opnieuw digitaal samen, zo werd bevestigd aan onze redactie. Het gaat om een voorbereidende vergadering voor het eigenlijke Overlegcomité van vrijdag, om een aantal discussiepunten uit te klaren. Ook de vorige twee keren dat het Overlegcomité bijeenkwam, werd deze werkwijze gevolgd. Eerder vandaag verklaarde premier Alexander De Croo (Open VLD) wel al in de Kamer dat er verstrengingen zullen komen voor de sport- en cultuursector.

  Duitsers slaan weer aan het hamsteren, Belgen nog niet

  In Duitsland zijn de inwoners weer massaal aan het hamsteren geslagen, nu het aantal besmettingen met het coronavirus oploopt. In België loopt het zo'n vaart nog niet, zegt handelsfederatie Comeos.

  Het Duitse federale statistiekbureau Destatis meldde donderdag dat de verkoop van wc-papier in Duitsland in de week van 12 tot 17 oktober bijna dubbel zo hoog lag (+90%) als het gemiddelde voor de uitbraak van de pandemie. De weken daarvoor was dat veel lager. Van zeep werd ruim 60 procent meer verkocht en desinfecterende middelen bijna 75 procent. Ook sommige etenswaren waren in trek. Zo werd er ruim de helft meer rijst verkocht, ruim een kwart meer bloem en ongeveer een derde meer gist.

  In België is er van hamstergedrag nog geen sprake, zegt handelsfederatie Comeos. De winkels zien "een lichte stijging" in de verkoop van typische hamsterproducten, aldus woordvoerder Hans Cardyn, maar "het zijn nog geen toestanden zoals in het voorjaar". De woordvoerder wijst er ook op dat er overal genoeg voorraad is. De winkels zien ook een lichte toename in de verkoop van verse producten. Dat heeft volgens Comeos waarschijnlijk te maken met de sluiting van de horeca.

  Ziekenhuizen raken vol: eerste Belgische coronapatiënten overgebracht naar Duitsland

  American Airlines verliest nog 44 miljoen dollar cash... per dag

  Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft ook in het derde kwartaal zware verliezen geleden. Netto moest ze een verlies van 2,4 miljard dollar (2 miljard euro) in de boeken schrijven, tegen een winst van 425 miljoen dollar een jaar eerder. De maatschappij doet het momenteel met bijna 40.000 werknemers minder, zo bleek nog bij de voorstelling van de derdekwartaalresultaten.

  Recordaantal nieuwe besmettingen in Litouwen

  Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in Litouwen heeft voor de tweede dag op rij een record bereikt. Donderdag werden er op 24 uur tijd 424 positieve tests gemeld, woensdag waren dat er nog 311.
  • BREAKING

  De Croo: "Vrijdag sowieso nog meer verstrengingen"

  Er komen vrijdag sowieso verstrengingen voor de cultuur- en de sportwereld. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) in de Kamer aangekondigd. “De maatregelen in sport en cultuur zullen worden aangepast. Het is logisch dat die in de lijn gaan liggen met wat we vorige vrijdag beslist hebben”, zei De Croo. “We moeten er alles aan doen om niet-noodzakelijke contacten te stoppen.” Dat betekent wellicht dat de maatregelen die vastgelegd zijn in de protocollen voor de sport- en cultuursector aangescherpt zullen worden.
  De Croo houdt vast aan de algemene beslissingen die afgelopen vrijdag genomen werden. “Laten we niet constant veranderen van strategie en vertrouwen hebben in de maatregelen die we genomen hebben.”

  Studenten kunnen opnieuw hun energiekosten laten kwijtschelden

  Kotstudenten zullen ook in de toekomst hun energiekosten kunnen laten kwijtschelden als ze door de coronacrisis niet op hun kot verblijven. Dat zei Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) donderdag in het parlement na een vraag van Vera Jans (CD&V). Studenten die tijdens de maanden april en mei door de coronamaatregelen niet op hun kot verbleven, konden de kosten voor energie en water voor die periode terugvorderen.

  Kans op coronabesmetting in trein, tram of bus is "miniem" 

  Het risico om op het openbaar vervoer met het coronavirus besmet te geraken is miniem. Dat blijkt donderdag uit een internationale studie van de International Association of Public Transport (UITP), de internationale brancheorganisatie inzake openbaar vervoer. De Lijn voelt zich gesterkt door dit onderzoek en blijft inzetten op de 'Vlot en Veilig'-campagne.
   

  Spaanse media: "Cristiano Ronaldo test opnieuw positief op corona"

  Cristiano Ronaldo heeft opnieuw positief getest op corona. Dat melden Spaanse media. De Portugese aanvaller van Juventus bleek vorige week al besmet te zijn met het virus en moest toen het trainingskamp van de nationale ploeg van zijn land verlaten. Eenmaal terug in Turijn bleef hij nog enige tijd in quarantaine.

  Geen oorlogsherdenkingen in Gent, wel vlaggen en bloemen aan monumenten

  De stad Gent beslist in overleg met oudstrijdersverenigingen om oorlogsherdenkingen te annuleren. Er komen wel vlaggen en bloemen aan de oorlogsmonumenten. Door de toename van het aantal besmettingen en het verbod op samenkomsten zijn de plechtigheden geen goed idee. "Maar we willen als stadsbestuur onze blijvende dankbaarheid en erkentelijkheid tonen voor al diegenen die streden voor onze vrijheden", zegt schepen Mieke Van Hecke (CD&V).

  Coca-Cola blijft problemen in horeca voelen

  Coca-Cola, de grootste frisdrankenfabrikant ter wereld, heeft in het derde kwartaal nog steeds last gehad van de problemen in de horeca en in de evenementensector als gevolg van de coronacrisis. Maar de zaken gingen wel beter dan in het tweede kwartaal, toen de frisdrankverkoop nog zware klappen kreeg als gevolg van de vele lockdownmaatregelen.

  De omzet in het derde kwartaal, van juli tot september, was 9 procent lager (tot 8,7 miljard dollar) dan in dezelfde periode vorig jaar. In alle regio's zag Coca-Cola de verkoop dalen. Er wordt volgens het bedrijf wel meer verkocht voor consumptie thuis, omdat meer mensen wegens de coronapandemie thuisblijven. De nettowinst zakte met 33 procent tot ruim 1,7 miljard dollar.

  Ook kappers zien dat klanten wegblijven

  De schrik voor het coronavirus zorgt er voor dat mensen minder naar de kapper gaan. Dat zegt beroepsfederatie Coiffure.org. Uit een nieuwe peiling door Coiffure.org blijkt dat heel wat kapsalons omzetverlies lijden. Gevraagd naar de omzet tijdens de maanden juli en augustus zegt 15 procent van de ondervraagde kappers meer dan 30 procent omzetverlies te lijden, 24 procent zegt tussen de 20 à 30 procent minder omzet te draaien en 27 procent zegt 10 à 20 procent minder omzet te hebben.

  Voor het eerst ruim 9.000 coronagevallen in 24 uur in Nederland

  Het aantal nieuwe coronagevallen in Nederland is opnieuw fors gestegen. Tussen woensdagochtend en donderdagochtend zijn 9.283 positieve tests geregistreerd, en dat is weer een dagrecord. Voor het eerst komt het cijfer boven de 9.000 in 24 uur tijd uit. Woensdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 8.757 besmettingen. Het waren er aanvankelijk 8.764, maar dat aantal is bijgesteld.

  De afgelopen zeven dagen zijn er bij onze noorderburen meer dan 58.000 nieuwe besmettingen gemeld. Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 262.000 mensen in Nederland positief getest.

  Het aantal sterfgevallen steeg met 46. Dat wil niet zeggen dat al die mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend waren 59 sterfgevallen gemeld.

  Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit test- en triagecentrum

  De capaciteit van het test- en triagecentrum aan het ziekenhuis in Geel is sinds maandag verhoogd van 200 naar 400 tests per dag. Daarvoor werden heringerichte klascontainers van de stad in gebruik genomen.

  Brusselse hotels kunnen tot 800.000 euro steun krijgen

  Brusselse hotels en aparthotels kunnen tot 200.000 euro gewestelijke steun krijgen per vestiging, met een maximum van 800.000 euro per onderneming. Dat heeft de Brusselse regering donderdag beslist om het verblijfstoerisme te ondersteunen. Die sector is goed voor een jaarlijkse omzet van 1,2 miljard euro in het Brussels Gewest en heeft zwaar te lijden onder de coronacrisis.

  Mentaal welbevinden daalt richting niveau lockdown

  Mensen in alle sectoren en alle provincies zitten de laatste twee weken minder goed in hun vel. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. Vooral bij deelnemers die werkzaam zijn in het onderwijs en de gezondheidszorg gaat het mentale welbevinden de verkeerde kant uit.

  UZ Leuven start vrijdag met uitstellen van niet-dringende operaties

  UZ Leuven heeft woensdag besloten om vanaf morgen/vrijdag niet-dringende operaties, waarbij patiënten op intensieve zorg belanden, uit te stellen. De bedden moeten worden vrijgehouden voor Covid-19-patiënten. "De beperking geldt alvast voor de operaties van vrijdag en volgende week, maar we volgen elke dag strikt op", zegt Gert Van Assche, hoofdarts van UZ Leuven.

  Patiënten wiens operatie deze week gepland staat, zullen te horen krijgen dat die voor onbepaalde tijd uitgesteld wordt. "Het gaat om een 80-tal patiënten per dag wiens operatie niet super dringend is, maar die wel op intensieve zorgen zullen belanden. Die bedden moeten we nu deels vrijhouden voor Covid-19-patiënten. We willen de instroom van nieuwe patiënten nu even beheersen", legt Van Assche uit. Ingrepen in het dagziekenhuis en consultaties gaan wel nog door zoals gepland.

  7 XL-testlocaties op komst in Nederland met hulp van Defensie

  Met hulp van Defensie worden binnenkort op zeven plaatsen in Nederland 'XL-testlocaties' ingericht, waar op grote schaal mensen getest kunnen worden op het coronavirus. Ingewijden bevestigen donderdag berichtgeving daarover van RTL Nieuws. De invulling van de plannen wordt komende week nog besproken. Duidelijk is wel dat sneltesten een belangrijke rol zullen spelen in de nieuwe teststraten.
  • BREAKING

  Toestand vicepremier Wilmès is geruststellend, zegt ziekenhuis

  De gezondheidstoestand van vicepremier Sophie Wilmès (MR) is "geruststellend". Dat meldt de algemene directie van Chirec, de groep waaronder het Delta-ziekenhuis valt waar de gewezen premier wordt behandeld op de intensieve zorgen. Wilmès maakte afgelopen weekend zelf bekend dat ze besmet was met het coronavirus. Ze vermoedde dat ze het virus in familiekring had opgelopen. Woensdag werd ze opgenomen in het ziekenhuis zodat haar toestand meer nauwgezet in de gaten kan worden gehouden.
Powered by Platform for Live Reporting, Events, and Social Engagement

Meest Gelezen